TEMPAH SEKARANGDapatkan Panduan Temuduga Terbaik Ini Untuk Menghadapi Temuduga Anda!

Panduan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam Gred W17

Salam sejahtera.

Kali ini SPA akan memanggil sejumlah calon bagi mengisi kekosongan jawatan Pembantu Penguasa Kastam Gred W17 yang akan diadakan pada bulan November 2015.

Adakah anda adalah salah seorang daripada calon temuduga Pembantu Penguatkuasa Kastam Gred W17 kali ini? Jika ya, tahniah kami ucapkan dan kami ingin membantu anda untuk lulus temuduga ini nanti.

PENGENALAN JAWATAN PEMBANTU PENGUASA KASTAM.

Pembantu Penguasa Kastam Gred W17

 • Kumpulan: Sokongan
 • Kem/Jab: Kastam Diraja Malaysia
 • Jadual Gaji:
GAJI MINIMUM GAJI MAKSIMUM KADAR KENAIKAN GAJI TAHUNAN
RM929.00 RM3,377.00 RM95.00
 • Syarat Lantikan:
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan serta kepujian dalam subjek Matematik pada peringkat peperiksaan tersebut;
   [ Gaji Permulaan : RM929.00 ] dan
  • kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
 • Deskripsi Tugas:
  Bertanggungjawab menjalankan peperiksaan ke atas barang-barang yang diimport / eksport, bagasi-bagasi penumpang yang keluar / masuk di pintu-pintu masuk negara, membuat imbangan daftar-daftar muatan, mengawal pergerakan barang-barang yang keluar/masuk kawasan-kawasan zon bebas, gudang pengilangan berlesen, gudang-gudang berkesan, kilang-kilang eksais, menjalankan tugas-tugas juruwang serta pungutan duti, menjalankan tugas-tugas pencegahan seperti pengintipan, serbuan, rondaan serta penggeledahan kapal/kenderaan dan membantu dalam tugas-tugas pentadbiran biasa.

 

RUJUKAN DAN PANDUAN TEMUDUGA PEMBANTU PENGUASA KASTAM.

Tahukah anda bahawa jika anda lulus temuduga jawatan kerajaan ini, kerjaya anda sangat terjamin? Ramai orang yang mahukan jaminan kerjaya di dalam kehidupan mereka.

Jika tidak mahu ketinggalan untuk menjadi yang terawal bagi memperolehi tips dan panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam Gred W17 ini, isikan borang di bawah ini untuk kami bantu anda mendapatkan panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam Gred W17 ini. >> Klik Sini.

Jangan lepaskan peluang anda untuk memiliki tips dan panduan temuduga termasuk etika pemakaian dan soalan-soalan temuduga yang lazim di tanya semasa interview tersebut.

 

 

Tinggalkan Pertanyaan