Panduan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N29

Semakan KOMPETENSI PEMANDUAN PEMANDU KENDERAAN GRED H11 DI PEJABAT SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI SEMBILAN.

Salam sejahtera.

Sedang mencari-cari rujukan dan panduan temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 yang akan di adakan nanti? Jangan risau. Anda berada di tempat yang betul. Di sini kami akan kongsikan kepada anda. Sebelum itu teruskan membaca.

Kali ini SPA akan memanggil sejumlah calon bagi mengisi kekosongan jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 yang akan diadakan pada sedikit masa lagi.

Adakah anda adalah salah seorang daripada calon temuduga Pembantu Penguatkuasa Kastam Gred W17 kali ini? Jika ya, tahniah kami ucapkan dan kami ingin membantu anda untuk lulus temuduga ini nanti.

INFO JAWATAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

 • Kumpulan : Pelaksana
 • Kem/Jab : Jabatan Perkhidmatan Awam/ Kementerian Pertahanan
 • Jadual Gaji : 
GAJI MINIMUM GAJI MAKSIMUM KADAR KENAIKAN GAJI TAHUNAN
RM1,493.00 RM5,672.00 RM145.00
 • Syarat Lantikan:
  Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

  1. warganegara Malaysia;
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
   1. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
   2. Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00)
   3. diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,770.95).
 • Syarat Bahasa Melayu
  Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

 

 • Syarat Peningkatan Secara Lantikan
  Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu tadbir (Perkeranian/ Operasi), Pembantu Setiausaha Pejabat, Pembantu tadbir (kewangan), Pemeriksa Cap jari dan pegawai Khidmat Pelanggan adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk Peningkatan Secara Lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:

   1. mempunyai kelayakan di perenggan 1 (c); atau
   2. lulus Peperiksaan Khas; dan
  1. had umur pelantikan:
   1. berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 55 atau 56 tahun; atau
   2. berumur kurang dari 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 58 tahun; atau
   3. berumur kurang dari 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 60 tahun.
 • Deskripsi Tugas : 
  Bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang.

 

STATISTIK PANGGILAN TEMUDUGA JAWATAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR 2018

Di bawah ini kami kongsikan info berguna untuk anda tahu mengenai jumlah calon yang bakal menghadiri temuduga ini nanti. Statistik ini penting untuk anda supaya anda tahu bahawa anda bukan satu-satunya calon yang akan menghadapi temuduga jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 ini nanti. Setelah melihatnya kami pasti anda akan berkerja keras untuk berjaya dalam temuduga ini. No pain no gain!

Jawatan
Bil. Permohonan
Bil. Dipanggil
Temuduga
Bil. Kekosongan
Jawatan
Bil. Calon
Simpanan
PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29
169387
8319
91
1500

 

RUJUKAN DAN PANDUAN TEMUDUGA PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29.

Tahukah anda bahawa jika anda lulus temuduga jawatan kerajaan ini, kerjaya anda sangat terjamin? Ramai orang yang mahukan jaminan kerjaya di dalam kehidupan mereka.

Jika tidak mahu ketinggalan untuk menjadi yang terawal bagi memperolehi tips dan panduan temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 ini, jangan lepaskan peluang anda untuk memiliki tips dan panduan temuduga termasuk etika pemakaian dan soalan-soalan temuduga yang lazim di tanya semasa interview tersebut.

Jangan bazirkan masa berharga anda. Jika anda perlukan rujukan dan panduan untuk menghadapi temuduga bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29, anda boleh mendapatkan Rahsia Persiapan Temuduga Kerja Kerajaan Versi Terkini terbitan Tim Infokerjaya yang telah membantu ramai calon untuk bersedia menghadapi temuduga dan seterusnya lulus temuduga dengan cemerlang.

Bagaimana untuk mendapatkannya? Anda hanya perlu klik link pautan yang di berikan di bawah ini. Baca testimoni para calon yang telah berjaya. Anda juga pasti boleh jadi seperti mereka.

DAPATKAN RAHSIA PERSEDIAAN TEMUDUGA KERJA KERAJAAN DI SINI (KLIK GAMBAR)

Rahsia Temuduga Kerja Kerajaan

Semoga dengan memiliki panduan yang bernilai ini, anda akan lebih bersedian untuk menghadapi temuduga yang bakal berlangsung nanti. Besar harapan kami untuk melihat anda berjaya di dalam temuduga nanti.

Selamat Maju Jaya!

Ikhlas.

Redaksi Admin
Semakanspa.com

 

/

 

/

JADI SEBAHAGIAN DARIPADA KELUARGA BESAR PORTAL SEMAKANSPA.COM™

Dapatkan Maklumat terkini terus ke email anda. Langganan di uruskan oleh Feedburner dan Google. Jangan risau. Ianya SANGAT Selamat.

ISIKAN MAKLUMAT DI BAWAH DAN SILA CONFIRMKAN EMAIL ANDA. SEMAK EMAIL DI INBOX ATAU SPAM/JUNK BOX.

Tahniah. Sila semak di inbox ataupun Spam/Junk box email anda.