TEMPAH SEKARANGDapatkan Panduan Temuduga Terbaik Ini Untuk Menghadapi Temuduga Anda!

Rujukan Soalan Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam

Anda sedang mencari Rujukan Soalan Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41. Anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan rujukan yang bermanfaat ini untuk lebih bersedia bagi menghadapi peperiksaan online nanti.

Sedikit Maklumat Mengenai Rujukan Soalan Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41.

SYARAT LANTIKAN PEGAWAI :

1. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

(c)
(i) ijazah sarjana muda dalam bidang pengajian islam yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,078.00); atau

(ii) ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang pengajian islam berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

(Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,281.86).

DESKRIPSI TUGAS :Mengetuai satu unit kecil/pasukan kerja sama ada dalam pengurusan dakwah/latihan/penyelidikan/penguatkuasaan undang-undang/pengurusan dan pengimarahan masjid/pengurusan Baitulmal/pengurusan halal.

SENARAI TUGAS :

  • Menyelaras, membantu dan merancang program berkaitan keagamaan di Kementerian/Jabatan/Agensi.
  • Bertanggungjawab menguruskan program keagamaan kepada pegawai dan kakitangan di Kementerian/Jabatan/Agensi.
  • Memantau dan menganalisis prestasi dan melapor pelaksanaan program-program keagamaan di Kementerian/Jabatan/Agensi.
  • Menjadi pakar rujuk dan memberi khidmat nasihat mengenai hal ehwal Islam di Kementerian/Jabatan/Agensi.
  • Membantu pihak Kementerian/Jabatan/Agensi merancang dan melaksana program berkaitan hari-hari kebesaran Islam di Kementerian/Jabatan/Agensi.
  • Bertanggungjawab menyediakan bajet tahunan berkaitan dengan program-program keagamaan di Kementerian/Jabatan/Agensi.
  • Melaksanakan tugas yang diarahkan dari semasa ke semasa.

soalan pegawai hal ehwal islam

Rujukan Peperiksaan Ini Untuk Anda.

Serius ramai yang mencari rujukan untuk exam 15 MAC ini. Anda bertuah sebab dipanggil oleh pihak SPA untuk exam ini. Peperiksaan PHEI S41 ini. Tahun 2018 ianya dibuka semula dan anda calonnya!

Ertinya ada kekosongan untuk diisikan. Kaedah penilaian wajib melalui peperiksaan online. Jadi lebih ramai calon yang dapat dipanggil. Peluang lebih besar untuk ramai graduan. RAMAI! Tapisan akan dilakukan dalam pelbagai peringkat sebelum anda boleh menjawat jawatan yang ditawarkan.

Anda kena LULUS ujian ini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ribuan calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam 15 MAC ini. Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan ujian Online. Masih ada 2 FASA lagi sebelum anda boleh menjawat jawatan kerajaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 ini!

TIM INFOKERJAYA Ada Rekod bantu lebih 80,000 orang calon sejak tahun 2009/10

Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan Pegawai Hal Ehwal Islam gred W41 ini. Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini. Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan?

Soalan Exam Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41

DAPATKAN DARI SINI > http://semakan.info/ehwal/21352

ATAU WHATSAPP RUJUKAN PHEIS41 ke +60179772303 Untuk Mendapatkan Maklumat Lanjut.