TEMPAH SEKARANGDapatkan Panduan Temuduga Terbaik Ini Untuk Menghadapi Temuduga Anda!

SPA Bekukan Pengambilan Baru 2015, Apa Perlu Buat?

SPA Bekukan Pengambilan Baru 2015

Berita paling hangat sekarang ini adalah berita mengenai SPA bekukan pengambilan baru kakitangan awam. Agak tidak bagus untuk di dengar tetapi itulah hakikatnya apabila kerajaan mengumumkan seramai 5000 orang kakitangan kerajaan makan gaji buta.

KUALA LUMPUR 23 Mei – Kira-kira 5,000 kakitangan awam berjawatan tetap yang ‘makan gaji buta’ kini berada dalam radar Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk ditamatkan perkhidmatan jika tidak berubah selepas diberi tempoh enam bulan

Kumpulan itu dikenal pasti terpalit dengan pelbagai masalah disiplin antaranya ponteng kerja selama 200 hari dalam setahun, datang lewat ke pejabat, terlibat dengan perniagaan serta hilang fokus sehingga penilaian prestasi mereka berada di bawah 60 peratus.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr. Ali Hamsa ketika mengesahkan perkara itu berkata, tindakan tegas tersebut perlu diambil selari dengan pelan transformasi perkhidmatan awam kerana tidak adil untuk jabatan terus mengekalkan mereka yang hanya ‘makan gaji buta’. – Utusan.

Pembekuan pengambilan baru ini bermula dari Mei hingga Ogos 2015 dan ini tidak melibatkan senarai calon yang telah menerima surat tawaran dan panggilan temuduga.

Admin SemakanSPA juga sebenarnya tidak bersetuju dengan pembekuan pengambilan ini tetapi apa yang perlu dilakukan adalah berfikiran positif.

Alternatif Lain Kerja Kosong Kerajaan 2015.

Admin SemakanSPA terpanggil untuk membantu para graduan dan pencari kerja kerajaan dan akhirnya dengan kerjasama Tim Infokerjaya, kami telah membuat keputusan untuk membantu para graduan dan pencari kerja dengan menawarkan pakej SENARAI AGENSI yang dipakejkan dalam satu FLASH SALE 3 HARI bermula 25 Mei Sehingga 28 Mei 2015.

Di dalam Ebook Senarai Agensi ini ada lebih 25 000 kerja kosong daripada agensi kerajajaan yang perlu anda tahu. Dipakejkan dalam sebuah pakej khas bertajuk, FLASH SALE 72 JAM .

Baca maklumat lanjut FLASH SALE 3 HARI ini di sini. >> https://semakanspa.com/flashsale

Senarai Agensi Kerajaan di Malaysia
Promo Flash Sale 3 Hari. Klik Untuk Maklumat Lanjut

Dah daftar dengan kami untuk mendapatkan maklumat-maklumat terbaru dari SPA? jika belum. Sila daftar segera di sini dan dapatkan maklumat terbaru terus ke email anda. Jangan lupa check email selepas mendaftar.


Daftar Dengan Kami Dan Jadi Sebahagian Daripada Komuniti Besar Kami Untuk Menerima Maklumat Terkini Suruhanjaya Perkhidmatan Awam


Carian Artikel :

  • spa dibekukan,
  • pengambilan spa dibekukan,
  • spa8 dibekukan,
  • ,

Tinggalkan Pertanyaan